Een mooie selectie gerechten uit verschillende werelddelen

De Zuiderse keuken

We selecteerden het beste uit landen rond de Middellandse zee en Latijns-Amerika. Lekkere, pure gerechten die de zomer op je bord brengen. Ideaal voor een ongedwongen sfeer. In het zonnetje, met een lekker wijntje erbij en de juiste muziek, kan je feest al niet meer stuk!

De Italiaanse keuken combineert authentieke smaakmakers zoals zongerijpte tomaten, geurende basilicum olijfolie, lekkere kazen en heerlijke pasta. Van hartige aperitivo en antipasti tot zoete dolci. Eenvoudige gerechten, met vaak slechts enkele ingrediënten, zijn typerend voor de Italiaanse keuken. Recepten uit Italië bestaan uit pure smaken en dit is misschien ook wel de reden waarom de Italiaanse recepten en de Italiaanse keuken zo populair zijn geworden.

Veelgebruikte en kenmerkende producten in de Griekse keuken zijn olijfolie, kruiden en groenten, granen, wijn en diverse vleessoorten. De smaak van verse ingrediënten en fantastische combinaties van kruiden en specerijen is het geheim van de Griekse keuken en wanneer het eten langzaam kookt, hebben smaken de tijd om samen te smelten, waardoor overheerlijke gerechten ontstaan die de Grieken doen denken aan de gerechten van hun moeders en oma‘s. Traditionele Griekse gerechten variëren van eenvoudige mezze (hapjes) en voorgerechten van feta, tomaat en olijven tot lekkere hoofdgerechten: ovenschotels zoals moussaka en pastitsio en stoofschotels zoals stifado en giouvetsi.

De Spaanse keuken bestaat eigenlijk uit vele regionale keukens, zoals de Catalaanse, Galicische of Baskische keuken, die onderling sterk verschillen. Spanje is, na Japan, de grootste vis- en zeevruchtenconsument ter wereld. Binnen de enorme hoeveelheid producten die de Spaanse keuken kenmerken, zijn er een aantal internationale begrippen zoals jamón serrano, chorizo en de talloze wijnen, onder andere afkomstig uit La Rioja en Valdepeñas. Ook kent de Spaanse gastronomie een indrukwekkend aantal verschillende kazen, noten, paddenstoelen en asperges.

Aan de andere kant van de wereld vinden we de Latijns-Amerikaanse en de Tex-Mex (Texaans-Mexicaanse) keuken. Voor zover gedocumenteerd werd chili con carne voor het eerst gegeten door het Amerikaanse leger, in de 19e eeuw in Texas. Verder krijgen ook enchilada’s uit de Mexicaanse keuken en een verfrissende Ceviche uit Peru een plaats op ons menu. Unieke gerechten met een heel eigen karakter en smakenpallet. De Latijns-Amerikaanse keuken is sterk beïnvloed door de Spaanse en Portugese keuken, maar bevat veel elementen van de oorspronkelijke eetcultuur.

De Aziatische keuken

Uit de uitgebreide Aziatische keuken brengen we vooral gerechten uit de Thaise en de Indische keuken.

Beide landen kenmerken zich door hun uitgesproken kruidige, geurige smaakpallet, hun curry’s met rijst. En toch zijn de smaken heel verschillend.

Typische kenmerken van de Thaise keuken zijn het aroma van kokos, de frisheid van citroengras en zachte tot vurige scherptes. De Thaise keuken is verrassend brutaal en vindingrijk. Gerechten worden zorgvuldig samengesteld zodat alle zintuigen geprikkeld worden: contrasterende smaken gaan samen met geurige aroma’s en veel kleur en textuur. Thaise gerechten worden gekenmerkt door een balans van zoet, zout, zuur en pittig. Door de diversiteit in vis, vlees en verse groenten is de Thaise keuken geschikt voor iedereen.

De basis van de Indische keuken bestaat uit rijst, aardappelen, groenten en verse kruiden. Maar in elke uithoek van India kom je totaal verschillende gerechten en smaken tegen. Zo gebruiken ze in het noorden en oosten veel milde smaken. In Noord-India komen naan, yoghurt, noten, gedroogd fruit, lamsvlees en paneer(kaas) vaak op tafel. Mag het wat pittiger? Ga dan naar het zuiden van het land. Hier staan ze bekend om hun superpikante curry’s met veel rijst. Verder koken ze ook vaak met vis, kokos, tamarinde, limoensap en curryblaadjes.

De Midden-Oosterse keuken

Kenmerkende gerechten voor de Midden-Oosterse keuken zijn taboulé, hummus en diverse soorten geitenkaas, al dan niet met kruiden vermengd. Een mezze bevat deze en andere koude en warme schotels die gedeeld worden door een volledig tafelgezelschap. De Midden-Oosterse keuken is beïnvloed door onder meer de inbreng van Armeniërs, Perzen en Koerden. Er wordt veel met kruidenmengsels en specerijen gewerkt, maar toch is de ze niet pikant zoals de Indiase of de Thaise. Wie pikant wil eten, kan harissa toevoegen.

De Libanese keuken vertoont gelijkenissen met de keuken uit andere Mediterraanse landen zoals bijvoorbeeld de Griekse en Turkse maar ook bijvoorbeeld de Perzische keuken. Veel gebruikte ingrediënten in Libanese gerechten zijn: knoflook, olijfolie, kikkererwten, yoghurt, citroen, munt, vis en lamsvlees. Libanon is een land met een van oudsher sterke culinaire cultuur, die overeenkomsten heeft met andere landen in het Midden-Oosten. Van bloemige oranjebloesem en friszure sumak tot anijsachtige arak en romige labneh (een soort hartige hangop): inspirerende smaken en gerechten zijn er in overvloed. De Libanese keuken is vrij bekend onder vegetariërs omdat veel van de gerechten vegetarisch en supergezond zijn. Het bekendste vegetarisch voorbeeld is de Hummus, een dip op basis van de voeding-superheld: de kikkererwt.

De Belgisch-Franse keuken

Voor wie het minder exotisch zoekt, zijn we natuurlijk onze eigen contreien niet vergeten. Terwijl een Belgische thuisbereiding eerder degelijk en landelijk is, is de fijnere kookkunst sterk beïnvloed door de Franse keuken. Op onze kaart vind je klassiekers als tomaat garnaal, Bouillabaisse, tongrolletjes en vol-au-vent, maar ook huisgemaakte krabcocktail, Zuid-Franse blini’s, heerlijke cheesecake met gekarameliseerde peertjes. Wie zegt dat onze keuken niet exotisch kan zijn?

Onze feestelijke brunch

Maak van je dag een feest met een culinaire start. Ook voor de brunch treden we graag buiten de platgetreden paden en zochten we naar originele gerechten. Met deze brunch heb ik in restaurant Hola op zondagen al veel succes geoogst, met als uitschieter een Moederdag-brunch voor 70 personen, in de Kasteelhoeve van Hoeilaart. Diezelfde formule breng ik nu graag naar je toe, zodat je met vrienden en familie kan genieten van onze 5-gangen brunch met versgeperst sinaasappelsap, koffie en indien je wenst een glaasje Prosecco om het helemaal af te maken. Heb je speciale wensen, laat het me zeker weten, we houden onze klanten graag tevreden!

Zakenlunches en bedrijfsfeesten

Op zoek naar een cateraar die je bedrijfsfeestje of zakenlunch nét ietsje origineler en verrassender maakt? Dan ben je bij Ellen’s Catering aan het juiste adres. Ellen verzorgt catering voor bedrijfsfeesten vanaf 10 personen en haalt daarvoor haar inspiratie uit de wereldkeuken. Van een informele lunch met je werknemers of een werkmeeting met collega’s tot een uitgebreide lunch of diner met een klant. Vier je de verjaardag van een collega of plan je een groot eindejaarsfeest? Ellen’s Catering zorgt voor culinair maatwerk. Van een gezellige broodjeslunch tot een mag-het-iets-meer-zijn uitgebreide lunch of diner met wijnen en bediening. Je kan zelf je menu samenstellen à la carte of je kan kiezen voor onze voordelige business-formules.

Op onze business-pagina vind je een aantal gerechten en menu’s die ons geschikt lijken in een professionele context, op de menu-pagina vind je uitgebreide gerechten en menu’s uit de wereldkeuken. Neem zeker een kijkje en bel ons nadien om alles te bespreken, we vinden altijd iets naar je smaak!

  • Logo Ascot Investments
  • Logo Belfius
  • Logo Blender Events
  • Logo Blue Lions
  • Logo Borginsole
  • Logo Brandweer Overijse
  • Logo CavalCare
  • Logo Circle Tec
  • Logo Curos
  • Logo Disturb Studio
  • Logo Foxtales
  • Logo GC Europe
  • Logo Gemeente Hoeilaart
  • Logo Gemeente Overijse
  • Logo Haas Automation
  • Logo Heilig Hart Leuven
  • Logo Hotel Hungaria
  • Logo ICI PARIS XL
  • Logo Indigo Construct
  • Logo IP Consulting
  • Logo Katholieke Scholen Druivenstreek
  • Logo Ketnet
  • Logo KU Leuven
  • Logo McDonald’s
  • Logo Molenhof
  • Logo Redevco
  • Logo SAS Institute
  • Logo Threon
  • Logo Vanstallen Decor
  • Logo VRT
  • Logo VUB
  • Logo Werkgenootschap
Contact

Cookies

Het doel van dit cookiebeleid is u op de hoogte te houden van het gebruik van cookies of vergelijkbare opslagtechnologieën op onze website. Door verder te gaan met uw navigatie op deze website, accepteert u het gebruik van de onderstaande cookies. Meer info

Sluiten